Werkwijze

Mijn werkwijze is vaak een zoektocht, op zoek naar de ontbrekende stukjes van de puzzel die nodig zijn om jouw gezondheidsklachten te verminderen, jouw conditie of jouw levensstijl te verbeteren.

Het vinden van de juiste geneeskrachtige voeding en/of middelen is voor ieder individu anders.

Consulten bij VoedGoed in tijden van Corona

In deze bijzondere tijd waarin we momenteel leven zijn er nog altijd mogelijkheden voor begeleidingen / consulten bij VoedGoed. Lees hier meer over de mogelijkheden en de voorwaarden.

Behandeling en consultduur
Een bezoek of behandeling in mijn praktijk start met huiswerk voor jou. In tegenstelling tot een bezoek aan een (huis)arts nemen de consulten meer tijd in beslag: het intakeconsult gemiddeld anderhalf uur, vervolgconsulten maximaal een uur.

Voorbereiding
Voorafgaand aan het eerste consult ontvang je van mij een uitgebreide vragenlijst en het verzoek een voedingsdagboek bij te houden gedurende een bepaalde periode. Aan de hand van jouw antwoorden krijg ik een goed inzicht in je klachten, je levensstijl en je voedingspatroon. Dit vormt de basis van het intakeconsult.

Intakeconsult
Tijdens het intakeconsult nemen we de vragenlijst en het eetdagboek uitgebreid door. Tijdens dit consult bespreken we de belangrijkste klachten en/of vragen. Breng ook gerust informatie mee die je al hebt over je gezondheidsklachten, bijvoorbeeld laboratoriumuitslagen van je huisarts. Zo krijg ik een compleet beeld van je situatie. Soms is het nodig om aanvullend laboratoriumonderzoek aan te vragen om een beter inzicht te krijgen. Dit kan zijn op het gebied van bloed of ontlasting (darmonderzoek), maar ook kan in sommige gevallen een allergietest of een vitaminen- en mineralenbepaling zinvol zijn. Tijdens het consult bespreken we samen de reden(en) om extra onderzoek in te zetten en informeer ik je over de kosten daarvan. Lees meer over aanvullend onderzoek. Je krijgt van mij een eerste advies op voedingsgebied waarmee je alvast aan de slag kunt. In het vervolgconsult bespreken we dan jouw eerste ervaringen.

Vervolgconsult
Na circa 4 tot 6 weken zie ik je voor een vervolgconsult terug. Soms wil ik je wat eerder zien, bijvoorbeeld als er uitslagen van een onderzoek zijn of als ik je ervaringen met voeding of suppletie wil horen. Centraal tijdens dit consult staan dan ook je eerste ervaringen met aanpassingen in je voeding. Daarnaast eventueel de resultaten van onderzoeken die hebben plaatsgevonden. Ik neem de tijd om het verband tussen de uitslagen en je klachten aan je uit te leggen. Ik wil je bewust maken van wat je zelf kunt doen om te komen tot vermindering van je klachten. Mijn plan van aanpak is hierop gebaseerd.

Plan van aanpak
Het plan van aanpak biedt je houvast om aan de slag te gaan. Dat kan zijn met aangepaste voeding om bepaalde intoleranties of allergieën te vermijden of om ontstekingen aan de darm te herstellen. Ook kan aanvulling in de vorm van voedingssupplementen zinvol zijn om een verstoorde balans te herstellen. Er is geen standaardoplossing, ieder individu is verschillend.
Gezondheidsklachten geven over het algemeen energieverlies. Door geleidelijke aanpassingen in je levensstijl door te voeren, neemt in veel gevallen je energie toe en je klachten af. Soms is ook gewichtsverlies een positief gevolg hiervan. Graag houd ik in enkele vervolgconsulten de vinger aan de pols om je voortgang en de (positieve) veranderingen die je waarneemt, te bespreken. Zo kan ik je support geven, de veranderingen goed volgen en waar nodig aanpassingen maken. Je krijgt van mij diverse ‘tools’ mee om je verbeterde
levensstijl vol te houden: tools waarmee je zelf de verantwoordelijkheid kunt nemen voor het fabriekje wat jouw lichaam is. Een positieve ontwikkeling van je energieniveau is goed te meten in levenslust, niet in getallen. Circa een half jaar na het afsluiten van de behandeling maak ik graag nog een terugkeerafspraak met je. Zo werkt VoedGoed.