Consulten in tijden van CORONA

In de media, Nieuws 12 mei 2020

Met de anderhalve-meter samenleving willen wij je laten weten dat er nog veel mogelijk is voor een begeleiding bij VoedGoed: 

  • Vanaf 11 mei 2020 vindt de heropening van praktijken in de complementaire zorg plaats. Dit houd in dat we onder strikte voorwaarden weer cliënten kunnen ontvangen in onze praktijk. Deze strikte voorwaarden gaan over hygiënische omstandigheden en het bewaren van anderhalve meter afstand. En wanneer dit laatste niet mogelijk is, hoe de zorg en dan uit dient te zien.
  • Omdat in praktijk VoedGoed de behandelingen uitsluitend bestaan uit gesprekken (er hoeft geen fysiek contact plaats te vinden zoals bij massagepraktijken of acupunctuurpraktijken), is er voor gekozen ‘de zorg op afstand’ voorlopig door te zetten. Dit houdt in dat ook bij mogelijke klachten van niezen of verkoudheid, afspraken op afstand door kunnen gaan.
  • Normaal gesproken worden deze consulten met ‘zorg op afstand’ niet vergoed in de categorie ‘alternatieve zorg’ van de aanvullende zorgverzekering. De meeste verzekeraars hanteren momenteel echter flexibelere regels, waardoor deze nu wel worden vergoed.
  • Voor beeldbellen maken wij gebruik van MDOBeeldbellen van Caresharing, Deze is ISO27001 en NEN7510 gecertificeerd. Caresharing MDO Beeldbellen is volledig versleuteld, loopt via eigen Caresharing servers in NL en niets wordt opgeslagen. Dat betekent dat je privacy is gewaarborgd. Je hebt geen account nodig en hoeft niets te installeren.  
  • Voor de consulten met  ‘zorg op afstand’ hanteren wij ons normale uurtarief. Er zijn dus geen extra kosten voor jou als cliënt aan verbonden.

Achter de schermen wordt hard gewerkt aan het schrijven van uitgebreide documentatie die je thuis in alle rust kunt doorlezen. Ook zitten hier vragenlijsten, opdrachten en recepten bij. Consulten op afstand  worden op die manier ondersteund en geven veel houvast in de periode tussen de afspraken door. Minder praat-tijd en meer werk-tijd dus. Soms heeft een nadeel zo ook z’n voordeel.

Vergoedingen

Onze behandelingen vallen onder ‘alternatieve geneeswijzen’ en worden (gedeeltelijk) vergoed via het aanvullende pakket van de meeste zorgverzekeraars. De consulten gaan niet ten koste van het eigen risico. Eventuele laboratoriumonderzoeken en supplementen worden niet vergoed.

Wil je graag een afspraak maken voor een intakegesprek? Neem dan gerust contact met me op. Dat kan telefonisch of via het contactformulier.

Lezing “Meer gezondheid m… 17 februari 2017