Artikel ‘De mediterrane levensstijl’

In de media 5 oktober 2015

Regelmatig krijg ik de vraag ‘welk dieet is nou echt goed’? Het antwoord daarop is verre van eenvoudig. Laat ik voorop stellen dat alleen een uniek voedingspatroon voor ieder uniek mens het beste is wat je voor jezelf kunt doen.

Dat betekent automatisch dat geen enkele hype voor wie dan ook geschikt is. Voor de lange duur in ieder geval niet. Waar we wel veel van kunnen leren en wat de tand des tijds en alle hypes inmiddels ruimschoots heeft overleeft, is het Mediterrane voedingspatroon. Ik ben er fan van om delen van deze eet- en leefstijl in te passen in de adviezen in mijn praktijk.

Laten we eerlijk zijn, als mensen rond de middellandse zee langer gezond blijven door hun manier van eten en leven, dan valt er zeker iets van op te steken. En het leuke is, je hoeft er niet voor te emigreren, alles kan! Ook in ons koude kikkerlandje.

Onlangs verscheen een artikel in de Margriet waarbij ik samen met nog 3 andere deskundigen, mee heb mogen werken aan een uitgebreid dossier over deze levensstijl. Graag wil ik je de gelegenheid geven deze (nog) eens te lezen.

Lees het volledige artikel:  De mediterrane levensstijl

Venkel, appel, banaan smoothie 3 oktober 2015 Boekenfeest 29 november 2015 25 oktober 2015