Bananenbrood

Bananenbrood

Broodvervangers, Recepten 3 oktober 2015

Bananenbrood is een voedzaam alternatief voor brood.

Bereidingstijd: ca. 60 min

Ingrediënten:

  • 3 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 200 gram volkoren speltmeel
  • 10 abrikozen
  • rozijnen
  • beetje zout

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pureer de bananen en de abrikozen tot één homogeen mengsel. Doe daarna alle andere ingrediënten in een kom, minus de rozijnen. In plaats van speltmeel kan ook worden gekozen voor een glutenvrije meelsoort zoals bijvoorbeeld boekweit. Voeg hier het bananen/abrikozen mengsel aan toe. Meng alles door elkaar tot je een beslag krijgt. Je kunt nu ook wat plantaardige melk, amandelmelk of kokosmelk toevoegen voor een meer smeuïge cake. Voeg als laatste de rozijnen aan het mengsel toe.

Doe het mengsel in een cakeblik en zet in de oven. Na ongeveer 40-45 minuten is de cake klaar.

‘Eet wat bij je past̵… 27 mei 2015 Venkel, appel, banaan smoothie 3 oktober 2015